banner16

Bolu'da zehirlenenlerin sayısı 130'a yükseldi

Bolu'da 1 kişinin hayatını kaybettiği zehirlenme vakalarında sayı 130'a yükseldi. Bolu Valiliği, sudan kaynaklandığı belirtilen zehirlenmede 71 kişinin taburcu olduğunu, 58 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini açıkladı. 

25 Temmuz 2022
Bolu'da zehirlenenlerin sayısı 130'a yükseldi

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde Kurban Bayramı'nın son gününde karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye götürülen çocuk ve yetişkilerin zehirlendiği olayda vaka sayısı 130'a yükseldi.

Bolu Valiliği, konuya ilişilin yaptığı açıklamada 58 kişinin tedavisinin devam ettiğini duyurdu.

Açıklamada 71 kişinin ise tedavisinin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"71 vatandaşımızın tedavisi tamamlanmış olup, 58 vatandaşımızın tedavisi hastanelerde devam etmektedir. Tedavisi için il dışına sevk edilen 49 yaşındaki Eyüp Ertem isimli vatandaşımızın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir."

NE OLMUŞTU?

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın son gününde çoğu çocuklarda olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği tespit edildi. Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu görüldü, bazı hastalarda ishal nedeniyle böbrek yetmezliği başladı. Durumu ağırlaşanlar başka şehirlerdeki hastanelerde tedaviye alındı. Gün gün artan zehirlenme vakalarında sayı 130'a ulaştı. 130 kişiden 71'i taburcu oldu. 58 hastanın tedavisi devam ederken, dün de 49 yaşındaki Eyüp Ertem yaşamını yitirdi. Ertem'in cenazesi öğle namazının ardından Bolu'da toprağa verilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.