banner16

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyım atandı

 

18 Temmuz 2022
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyım atandı

Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, zamanında kongre yapmadıkları için açılan davada CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na kayyım atanmasını karar verdi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na Canan Tanış kayyım olarak atandı.

Diyarbakır'da, CHP İl Başkanlığı'na Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce kayyım atanmasına karar verildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na Canan Tanış, Behçet Gezer, Muzaffer Değer, Mehmet Beşir İpekçi, Devrim Budak ve Süleyman Berberoğlu kayyım olarak atandı.

Mahkeme, kayyım olarak atanan yönetime en kısa sürede genel kurul çağrısı yapmaları için yetki ve izin verilmesini de kararlaştırdı.

CHP'nin görevden alınan İl Başkanı Gönül Özel, yaptığı yazılı açıklamada, mahkemenin kararına karşı, istinaf mahkemesine başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Özel, şunları kaydetti:

"Benim görevden aldığım ilçe başkanları olağanüstü kongreye götürmek için imza topladı. Genel merkez kongre kararı almayınca, mahkemeye verdiler. Mahkeme de kayyum atanması yönünde karar vermiş. Mahkemeden böyle bir karar çıkmış olması bizim çalışmalarımızı yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Teşkilatımız çalışmalarına devam edecek." 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.