banner16

TÜYEMDER’den teşekkür mesajı

TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren yayımladığı mesajda geçtiğimiz günlerde döviz bozdururken kimlik bildirim zorunluluğunun 100 dolardan 5 bin dolara çekilmesine ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teşekkür mesajı yayımladı. 

17 Haziran 2022
TÜYEMDER’den teşekkür mesajı

Döviz Büroları ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetin büyük ölçüde giderildiğini vurgulayan TÜYEMDER Başkanı Mehdi Şeren yayımladığı mesajla Hazine ve Maliye Bakanlığına teşekkür etti.

Şeren mesajında şu ifadeleri kullandı:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan 2021-32/62 sayılı tebliğ ve yönetmelik ile döviz bürolarında yapılan her işlemde kimlik-pasaport ibraz şartı getirilmişti.

22.11.2021 tarihinde dernek temsilcilerimiz ve Hazine Maliye Bakanlığı’nın  ilgili tüm bürokratlarının katıldığı toplantıda, getirilen düzenlemelerin yaşatacağı sorunları ifade ederek çözüm önerilerimizi sunmuştuk.

Ülkemizin menfaatine olan bir karar ile daha önce 100 USD olan kimlik-pasaport beyanı ile işlem alt limiti 85.000 TL ve 5.000 USD olarak değiştirilmiştir.

Alınan bu kararla, vatandaş ve turistlerin yetkili döviz bürolarında döviz işlemi yapmalarının önünde engel olan kimlik ibrazı limiti yükseltilmiştir. Vatandaşlarımız ve sektörümüz alınan bu karardan son derece memnundur. Bugün itibariyle yetkisiz işlem yapan firmaların can suyu kesilecek, vatandaşlarımız yetkili müesselerde işlem yapacak ve kazanan devletimiz, milletimiz olacaktır.

Ülke menfaati lehine alınmış bu karara imza atan Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Dr. Nureddin Nebati Bey’e, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürümüz Sayın Onur Gök Bey’e, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kıymetli görevlilerine teşekkür ediyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, TÜYEMDER’in görüşleri alınarak yeni düzenlemeler yapılacağına olan inancımız tamdır. Bizler sektörün gelişmesi için çalışmaya hazır olduğumuzu duyururuz.

İlk günden beri söylediğimiz gibi; Birlikte Başaracağız!

Saygılarımızla.            

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.