banner16

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile karşı karşı gelen Real Madrid, 59’uncu dakikada Vinicius Junior’ın attığı golle rakibini 1-0 yendi ve 14. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Carlo Ancelotti ise kariyerindeki 4. şampiyonlar ligi kupasını kazanarak tarihe geçti. 

29 Mayıs 2022
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

2021-2022 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Liverpool, Fransa'nın Stade de France Stadyumu'nda karşılaştı.

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin ikinci yarısında Real Madrid 59. dakikada 1-0 öne geçti. Casemiro’nun orta alandan verdiği pasla sağ taç çizgisinde topla buluşan Valverde, sağ çaprazdan ceza sahası içine girerek arka direğe yerden sert gönderdiği pası Vinicius Junior son dokunuşu yaparak topu ağlara gönderdi.

Real Madrid’in kalecisi Courtois’nın, Salah’a karşı yaptığı kritik kurtarışları ise finalin seyrini değiştirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.