banner16

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde 'Kaftancıoğlu'na destek

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile çok sayıda milletvekili ve yurttaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. Kaftancıoğlu burada alkışlarla karşılandı. Başkanlık önünde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise "Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor" dedi. 

12 Mayıs 2022
CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde 'Kaftancıoğlu'na destek

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu'na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Karar muhalefetin büyük tepkisini çekerken, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde karara karşı gösteri düzenlendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla çok sayıda milletvekili ve yurttaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Toplanan kalabalık alana gelen Canan Kaftancıoğlu'nu alkışlarla karşıladı.

Kaftancıoğlu'nun ardından partinin il başkanlığı önüne CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da geldi.

MİLLETİN SESİ MİTİNGİ BURSA'DAN İSTANBUL'A KAYDIRILDI

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada 21 Mayıs'taki Milletin Sesi mitinginin Bursa'dan İstanbul'a kaydırıldığını da duyurdu.

Kılıçdaroğlu, "Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

1Hep birlikte, bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi. Vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz. Ve Türkiye’yi zulüm ve zalimde kurtaracağız.

Yönetenlere, yönetene, Erdoğan’a sesleniyorum. Erdoğan sen iki yüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü, mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür. Bu gürültü, aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü, elektriğini kestiğin dört milyon insanın karanlıktaki sesidir, milyonların acısının sesidir bu kulaklarından çınlayan ses.

KIZGIN İNSANLARIN SESİNİ DUYUYOR MUSUN?

Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özgürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun? Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın, şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. Hep birlikte seslendiriyoruz.

Erdoğan, biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını, bir kez daha huzur ve sükûnetin, bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün bu acımasızlıklar, senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız.

Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.

Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir. Canan cesurdur, Canan bizimdir. Herkes duysun.

21 Mayıs günü Bursa’da miting yapacaktık, buradan duyuruyorum. Artık miting adresi, Bursa değil, artık İstanbul’dur. İstanbul’da yapacağız. Hiç endişe etmeyin. Zalimin zulmü karşısında, asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgi ile yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50