banner16

Şubatta cari açık 5,1 milyar dolar oldu

 

11 Nisan 2022
Şubatta cari açık 5,1 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. TCMB verilerine göre şubatta cari açık 2 milyar 707 milyon dolar artarak, 5 milyar 154 milyon dolar olarak kaydedildi. 12 aylık cari işlemler açığı ise 21 milyar 845 milyon dolar olarak kayıtlara geçti

Bu gelişmede, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının 3 milyar 902 milyon dolar artarak 6 milyar 3 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise bir önceki yılın aynı ayında 624 milyon dolar fazla vermişken, bu ay 2 milyar 167 milyon dolar fazla verdi.

Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler bir önceki yılın aynı ayına göre 874 milyon dolar artarak 1 milyar 608 milyon dolara çıktı.

Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Portföy yatırımları 765 milyon dolar tutarında net çıkış kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.