banner16

İmamoğlu: Bugün Cumhurbaşkanlığını yönetenler yarın yönetmeyecek

İmamoğlu, İBB'nin mülkiyetinde bulunan Yerebatan Sarnıcı'nın giriş yapısının ve Talat Paşa Konağı'nın AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla devredilmesini eleştirdi. 

01 Nisan 2022
İmamoğlu: Bugün Cumhurbaşkanlığını yönetenler yarın yönetmeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB mülkiyetinde bulunan Yerebatan Sarnıcı'nın giriş yapısının ve Talat Paşa Konağı’nın herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilmesini eleştirdi.

"Dün İBB'yi yönetenler bugün yönetmiyor. Dolayısıyla bugün Cumhurbaşkanlığını yönetenler yarın da yönetmeyecek" diyen İmamoğlu, konuya dair şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığının bir kararnamesi ile el konulması anayasaya aykırı. El koymadır bu. Hukuki süreç devam ediyor. Dün İBB'yi yönetenler bugün yönetmiyor. Dolayısıyla bugün Cumhurbaşkanlığını yönetenler yarın da yönetmeyecek. Bu kadar değişken demokrasinin kuralı ile hareket eden bir ülkede bulunduğunuz konumla beraber bir kurumun yönetiminde olan bir yere tabiri caizse göz koymak, böyle bir karar almak ve bunun üzerinden işlemde bulunmak yüzyıllardır devlet kültürü olan bir Türkiye'nin uygulaması olmamalı, yakışmıyor. Takipçisi olacağız”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.