banner16

Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Gezi Davası'nın Yargıtay'ın bozma kararının ardından 5'inci duruşması bugün görüldü. Gezi ana davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Avukatlara mütalaaya karşı süre veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 22 Nisan'a erteledi. 

21 Mart 2022
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Çarşı davasının ayrıldığı Gezi davasının duruşmasında 1602 gündür aşkın süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluğunun devamına ve duruşmanın  2 Nisan 2022 günü görülmesine karar verildi. Karar oy çokluğuyla alındı. 

Karara bir hâkimin düştüğü muhalefet şerhinde, “Sanığın savunmasının alınmış olması, delillerin toplanmış olması, dosya kapsamı, delil durumu, dosyanın geldiği aşama, bu aşamadan sonra sanığın delil karartma ihtimalinin olmaması, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, tutukluluğun bir tedbir oluşu, tutuklulukta istenilen amaca 5271 sayılı CMK’nın 109. Maddesinde belirlenen adli kontrol tedbirlerinden bir veya birkaçının uygulanması ile ulaşılabileceği değerlendirilerek, sanığın durumuna göre ölçülü olmayan tutukluluğun devamı yönündeki çoğunluğun görüşüne katılmayarak, sanığa uygulanacak ölçülü bir veya birkaç adli kontrol tedbiri ile tahliyesi görüşündeyim” denildi. Başkan Özdemir, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmadıkları için sanıklara ve müdafiilerine "son kez süre verilmesine" karar verdiklerini belirtti.

CHP Milletvekilleri Özgür Özel, Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel ve Mahmut Tanal ile HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Saruhan Oluç, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TİP milletvekili Ahmet Şık duruşmayı izlemeye gelen isimler arasındaydı.

Karar sonrası açıklama yapan avukat Evren İşler, “Bugüne dair söylenmesi gereken en önemli söz şu Gezi 9 senedir yargılanıyor ama aslında yargılama faaliyeti yapılmıyor. Soyut istinatlarla başlatılan soruşturmalar, düzenlenen iddianamelerle yargılama süreci yaşanıyor. Toplanılması gereken bir tek delil dahi toplanmamış." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50