banner16

Bakan Akar: Mariupol'da camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için taraflarla temaslarımız sürüyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mariupol'da camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için taraflarla temaslarımız sürüyor" açıklamasını yaptı. 

17 Mart 2022
Bakan Akar: Mariupol'da camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için taraflarla temaslarımız sürüyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mariupol'da camiye sığınan Türk vatandaşlarının tahliyesi için taraflarla temaslarımız sürüyor" açıklamasını yaptı. 

Bakan Akar, "Ukrayna'da, insani durum giderek kötüleşiyor, bunun önlenmesi lazım. Bunun için ateşkes şart diyoruz. Ukrayna'da kalan TSK'ya ait iki nakliye uçağıyla ilgili hem Rusya hem Ukrayna ile konuşuyoruz. İki ülke de konuya ilgi gösteriyor. Önümüzdeki günlerde oradan olumlu bir sonuç bekliyoruz  Dengeli şekilde, yapılması gerekenler neyse elimizden geldiğince yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Montrö, bütün taraflar için faydalı. Montrö statüsünün bozulmasının kimseye yararı yok" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.