banner16

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası ertelendi

Ankara Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleşen linç girişimi davasında bir sonraki duruşmanın 31 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi. 

10 Mart 2022
Kılıçdaroğlu'na linç girişimi davası ertelendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi ile ilgili olarak Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan 68 sanıklı davanın 6. duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleşen linç girişimi davasında erteleme kararı alındı.

Bir sonraki duruşmanın 31 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

Kılıçdaroğlu, yaşı 18 yaşından küçük 10 kişiden şikayetini geri çekti.

***

NE OLMUŞTU?

Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde er Yener Kırıkçı'nın Çubuk'taki cenaze törenine katılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP yöneticileri, Ankara Valisi, Ankara İl Emniyet Müdürü, Ankara İl Jandarma Alay Komutanı ve Çubuk Kaymakamı’nın bulunduğu köyde linç girişimine uğrayan Kılıçdaroğlu ve yanındaki milletvekilleri önce bir eve sığınmış, daha sonra zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı. İlk duruşması 30 Kasım 2020'de yapılan davada toplam 68 sanık yargılanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50