banner16

Rusya ve Ukrayna'dan Antalya zirvesi: Lavrov ve Kuleba bir araya geldi

Savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme bugün Antalya'da yapılıyor. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiğini görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla başladı. 

10 Mart 2022
Rusya ve Ukrayna'dan Antalya zirvesi: Lavrov ve Kuleba bir araya geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu başlatmasının 15. gününde, Antalya'da tarafların görüşeceği kritik zirve Antalya'da gerçekleştirildi.

Savaşın başlangıcından bu yana ilk kez bugün, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov masaya oturdu. Savaştaki tarafların bakanlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti.

Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü.

KULEBA: ATEŞKES KONUSUNDA İLERLEME KAYDEDEMEDİK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, görüşmenin ardından basın açıklaması düzenliyor. Kuleba, ilk açıklamasında "Görüşmeler ne kolaydı, ne zordu" dedi. Kuleba, ateşkes konusunda herhangi bir ilerleme kaydetmediklerini söyledi.

Kuleba şöyle devam etti:

"Lavrov (insani koridorlar) buna bir taahhüt vermedi. Yine de ilgili yetkililerle bu konuyla ilgili konuşacağını belirtti. "Yine böyle (Antalya'daki gibi) bir formatta buluşmada mutabık kaldım. Çözüm arama ihtiyacı doğarsa yeniden buluşmaya mutabıkım."

LAVROV: MÜZAKERELERİN YERİNİ ALACAK HİÇBİR ŞEY YOKTUR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İnsani konuları ele aldık" dedi. "Herhangi bir şekilde gerçek müzakere yolunun yanlış yere kullanılmamasını istiyoruz" ifadelerini kullanan Lavrov, "Bugün şu anlaşıldı müzakerelerin yerini alacak hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

ZİRVE ÖNCESİ İKİLİ GÖRÜŞMELER

Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Antalya Diplomasi Forumu (ADF) marjında yapılacak Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı öncesi Antalya'da ikili görüşme gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile üçlü toplantı öncesi ikili görüşmemizi gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.