banner16

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Sıla Şentürk açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e ilişkin açıklama yaptı. 

17 Şubat 2022
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Sıla Şentürk açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailesi tarafından nişanlandırıldığı Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'le ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şentürk hakkında 25 Mart 2021'de "acil koruma kararı" alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Giresun’da 21 yaşındaki H.C.G. tarafından öldürülen 16 yaşındaki S.Ş’ye ilişkin olarak basında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur;

2020 yılında staj için kurulmuş whatsapp grubunda tanışan S.Ş. ve H.C.G.’nin aralarında duygusal yakınlık gelişmiştir. 22.03.2021 tarihinde bu ilişkinin S.Ş.’nin ailesi tarafından onaylanmaması sebebiyle S.Ş. ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Gelişen olaylar neticesinde kız çocuğu ve zanlı birlikte kaçmıştır. Ailenin şikayeti üzerine emniyet kontrol noktasında S.Ş. ve H.C.G. polis memurları tarafından yakalanmıştır.

25.03.2021 tarihinde kız çocuğu S.Ş. hakkında acil koruma kararı alınmış ve Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa yerleştirilmiştir. Bu süreçte H.C.G. de hakkında yapılan şikayete istinaden tutuklanmıştır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50