banner16

Sosyal medyadan Alevilere küfre gözaltı ve soruşturma

Kocaeli’de, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevilere küfürler eden Yakup Tilki, polis ekiplerince gözaltına alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Yakup T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma başlattı. 

09 Şubat 2022
Sosyal medyadan Alevilere küfre gözaltı ve soruşturma

Sosyal medya hesabından Alevilere küfüre ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yakup Tilki’nin sosyal medyada paylaşılan canlı yayın görüntüleri tepki topladı.

Yapılan şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup Tilki’yi gözaltına aldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek’ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır."

"EN AĞIR ŞEKİLDE KINIYORUM"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da olayı kınadı. Emniyet ve yargının gerekeni yapacağını söyleyen Büyükakın, "Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.