banner16

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake: Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, "Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir ve sürekli değişimlerin yaşandığı bir bölgede önemli bir ortaktır. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin, küresel barış ve güvenliğe yönelik çok ciddi tehditlere karşı koymak için birlikte çalışması, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmektedir" dedi. 

26 Ocak 2022
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake: Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunmasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği web sitesinde "Parti siyaseti, suyun kıyısında biter" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Gençlik yıllarında o zamanlar nişanlı olduğu eşi Cheryl Flake'in Türkiye'yi de kapsayan bir Güney Avrupa ve Ortadoğu gezisine çıktığını anımsatan Flake, eşinin fotoğraf albümünde İstanbul Boğazı'nın yer aldığı bir fotoğrafta "En Sevdiğim Yer: İstanbul!" yazdığını hatırlattı.

Flake, ABD Temsilciler Meclisi'nde ve Senatosu'nda görev yaptığı süre boyunca dünyayı kapsamlı şekilde gezme imkanı bulduğunu belirterek, her gittiği yerde eşinin "Güzel, ama bir Türkiye değil" yorumunu yaptığını ifade etti.

Büyükelçi Flake, eşinin yıllar önce "Genç Büyükelçi" olarak başladığı yolculuğu bugün kendisinin ABD'nin Ankara Büyükelçisi görevini üstlenerek sürdürdüğü için kendisini "şanslı saydığını" kaydetti.

Yolculuğunun, ABD Büyükelçilerinin alışılagelmiş yolculuğundan daha farklı olduğunu aktaran Flake, Dışişleri Bakanlığında bir kariyerden ziyade, ABD Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da 18 yıl geçirdiğini hatırlattı.

Flake, bir siyasetçi olarak kariyer diplomatlarına her zaman büyük hayranlık duyduğunu ve Kongre'de bulunduğu süre zarfında ise ustalık gerektiren diplomasiyi ve eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın "kısmi başarıların sabırla biriktirilmesi" şeklinde ifade ettiği o "perde arkasında gerçekleşen ve çoğunlukla dikkatlerden uzak çabaları" daha da takdir ettiğini belirtti.

Büyükelçi, Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki adaylığının onaylandığı oturumdaki ifadelerini hatırlatarak, "Türkiye, NATO'ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir ve sürekli değişimlerin yaşandığı bir bölgede önemli bir ortaktır. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin, küresel barış ve güvenliğe yönelik çok ciddi tehditlere karşı koymak için birlikte çalışması, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50