banner16

Trendyol işçileri: Mücadeleye devam edeceğiz

Kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı bugün basın açıklaması yapan Trendyol işçileri, hak gaspına karşı mücadeleye devam etmeye kararlı olduklarını vurguladı ve destek çağrısında bulundu. 

26 Ocak 2022
Trendyol işçileri: Mücadeleye devam edeceğiz

Yalnızca yüzde 11’lik zam yapılan Trendyol işçileri kötü koşullar ve düşük ücretlere karşı dün İstanbul'da eylem yapmıştı.

Bugün de İstanbul Maltepe, Yenikapı, İzmir ve Eskişehir'de işçiler hakları için sokaktaydı.

Bir işçi, yaşadıkları hak gaspına ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'nin son zamanlardaki şartlarını herkes biliyor. Bizim giderlerimizle devlet giderleri direkt orantılı olduğu için zaten yetersiz olan ücretlere hiçbir şey karşılamayacak kadar, geçen yıla oranla çok daha düşük bir zam aldık. Bu yüzden tepkimizi dile getirmek için buraya toplandık."

 İstanbul, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ, Bodrum, Samsun gibi birçok kentte iş bırakan kuryeler, şirketten taleplerini sıraladı.

Talepler

► Tamamlama ücretine yüzde 50 zam

► İkinci slotun kaldırılması

► Hak aramaya katılan hiçbir kuryenin iş hakkının fesih edilmemesi

► Çalışanlar üzerindeki mobbingin kaldırılması

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.