banner16

Edirne'de sel felaketi: Çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı

Uzunköprü'de sağanak yağış nedeniyle derenin taşması sonucu çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. 

29 Aralık 2021
Edirne'de sel felaketi: Çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Pazartesi gecesi başlayan sağanak yağış, Salı gecesine kadar yaklaşık 24 saat aralıklarla etkisini artırarak devam etti.

Şiddetli yağışla birlikte ilçe merkezinde bulunan Kırkkavak Deresi taştı. Kırkkavak Deresinin yakınında bulunan birçok evin bahçesi ve bodrum katları suya gömüldü. İtfaiye ekipleri su tahliyesi gerçekleştirdi.

Şiddetli su akıntısı nedeniyle birçok köy yolu da ulaşıma kapatıldı. Yolun kapalı olmasına rağmen yoldan geçmek isteyen bir otomobil su akıntısına kapıldı. Araç sürücü bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar Edirne misafirhanelere yerleştirildi.

Sel felaketinin yaşandığı Atatürk Mahallesi'nde sel sularının evlerinin balkonuna kadar ulaştığı bir aile de, evinden dışarı adım dahi atamadı. Suyun evin içerisine girmesine ramak kala aile, üst kattaki komşularına sığındı. Alt katlarda mahsur kalanlar kepçeyle tahliye edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50