banner16

Tarlam Cepte uygulamasına 20 bin çiftçi ulaştı

TürkTraktör'ün çiftçilere tarımsal konularda tavsiyeler vererek destek sağlamak üzere geliştirdiği ‘Tarlam Cepte’ mobil uygulamasını 20 bin çiftçi indirdi. 

02 Temmuz 2020
Tarlam Cepte uygulamasına 20 bin çiftçi ulaştı

TürkTraktör, Tarlam Cepte uygulaması ile tarımda teknoloji kullanımını ve saha çalışmalarında çiftçilere karar desteği sağlıyor. Çiftçilere tarımda girdi maliyetlerini azaltan ve operasyonel verimliliği artıran tavsiyelerde bulunurken; tarımsal üretime katma değer yaratan bir çözüm olması için geliştirilen Tarlam Cepte uygulaması üzerinden bugün toplam 250 bin dekar tarım arazisinin takibi yapılıyor.

'Tarlam Cepte' uygulamasından ise en çok Ankara, İstanbul ve Konya illerindeki çiftçiler yararlanıyor. TürkTraktör, koronavirüs salgınında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve çiftçilerin sahadaki çalışmalarını kolaylaştırıp desteklemek adına nisan ve mayıs aylarında 'Tarlam Cepte’yi tamamen ücretsiz olacak şekilde kullanıma sunmuştu.

Tarlam Cepte uygulamasını akıllı cep telefonu veya tabletlerine indiren tüm kullanıcılar ücretsiz olarak; bulundukları bölgenin hava durumundan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal hibe/desteklere ilişkin duyurularına, hal/borsa fiyatlarından mazot, gübre ve ilaç fiyatlarına kadar pek çok güncel bilgiyi hızlıca ve kolaylıkla edinebiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.