banner16

Yusuf Kaplan Şehir Üniversitesi'ni savunamadı

Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin iptal edilmesine tepki paylaşımını özür dileyerek silen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, daha sonra gelen tepkiler üzerine ikinci paylaşımını da sildi. 

01 Temmuz 2020
Yusuf Kaplan Şehir Üniversitesi'ni savunamadı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı ve kapatıldı.

Şehir Üniversitesi ve Bilim Sanat Vakfı’na kayyum atandığında da sürece tepki gösteren isimlerden biri olan Yusuf Kaplan, üniversitenin kapatılması karşısında önce tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından, "İstanbul Şehir Üniversitesi kapatılmış. Zaten çok berbat bir eğitim sistemi var ülkede. 40 yıllık bir birikimin siyasî mülahazalara kurban gitmesi kötü. Kurucularının siyasî konumu yanlış olabilir ama ülkenin medeniyet birikimini özümsemiş bir üniversitenin kapatılması vebaldir" diye yazan Kaplan, kısa süre sonra bu paylaşımını sildi.

KAPLAN'IN İKİNCİ MESAJI

"ÖZÜR. Önceki tweeti sildim. Silmek zorundaydım. Özür dilerim. Bu kadar hakareti hak edecek biri değilim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru, dedim hep. İlkem bu. Siyasetin de siyasetçilerin de peşinden koşturmadım. Beni bu kuyuya çekmeyin lûften. Derdim hakikat, gerisi teferruat."

KAPLAN MESAJINI YİNE SİLDİ

Ancak Kaplan dün paylaştığı bu mesajı da bugün silerek şu sözleri kaydetti:

"Benim kimseye eyvallahım yoktur. Sadece Allah’tan korkarım ben. Bilen bilir. Bilmeyen de öğrensin. Beni pisliğin içine çekip üzerimden hesaplarını görmek isteyenlere fırsat vermeyeceğim. Nokta."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50