banner16

Soylu'dan Emniyet'in "görüntü yasağı" genelgesinin durdurulmasına ilişkin ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Danıştay’ın İçişleri Bakanlığı’nın toplumsal olaylarda görüntü alınmasını yasaklayan genelgesini durdurma kararına, 'doğru bir hassasiyet' dedi. 

12 Kasım 2021
Soylu'dan Emniyet'in "görüntü yasağı" genelgesinin durdurulmasına ilişkin ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Danıştay’ın kararına ilişkin konuştu. 

Danıştay’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, toplumsal olaylarda görüntü alınmasını yasaklayan ve yaptırıma bağlayan genelgesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Soylu, şunları söyledi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün genelgesi ile ilgili Danıştay’a bir müracaat yapıldı, Danıştay bunun üzerine bir inceleme gerçekleştirdi. Yaptığı incelemede, esasen bizim amacımızı, hedefimizi ortaya koyan bir durdurma gerçekleştirmedi.

'Doğru bir hassasiyet'

Orada belki de bir hassasiyete dikkat çekti ki oradaki hassasiyet zaten bizim hassasiyetimiz, yani Danıştayın dikkat çektiği hassasiyet doğru bir hassasiyet. Belki yazımda Anayasa'da bütüncüllüğü olduğu için çok altı çizilmeyen, basınla ilişkiler yani basın özgürlüğü konusundaki bu hassasiyete dikkat çekilmesi konusunda bir irade ortaya koydu. Biz, o Anayasa'da var diye böyle bir değerlendirme yapmamış arkadaşlar. Burada Danıştayın hassasiyeti doğru bir hassasiyettir. Arkadaşlarımız da Danıştayımızın bu ortaya koyduğu hassasiyet konusundaki çalışmaları da Danıştayımızla yürütmektedir. Ama orada esas meselenin ana amacını taşıyan noktada bir eksiklik söz konusu değil. O hassasiyet değerlendirilecek ve aynı şekilde Danıştayın da arzu ettiği şekilde bir düzenlemeyle devam edilecek diye düşünüyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50