banner16

Gri pasaportla Almanya'ya insan kaçakçılığı davası başlıyor

 

05 Kasım 2021
Gri pasaportla Almanya'ya insan kaçakçılığı davası başlıyor

Malatya Yeşilyurt ile Ordu Korgan belediyeleri başta gelmek üzere pek çok kentten hizmet pasaportlarıyla Almanya’ya insan kaçakçılığı yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak açılan ilk dava bugün Hannover’de görülecek. Pek çok belediyeye, iş insanı sıfatıyla davetiye gönderen Ersin K., hâkim karşısına çıkacak.

DW Türkçe’ye konuşan Hannover Sulh Mahkemesi Sözcüsü hâkim Patrick Skeries, Ceza Hâkimi Björn von Bargen’in bakacağı davada sanık Ersin K.’ye Almanya İkamet Yasası’nın 96’ncı maddesi uyarınca ‘insan kaçakçılığı’ suçlamasının yöneltildiğini söyledi.

Sözcü Skeries, Ersin K. hakkında üç ay ile beş yıl arasında hapis cezası istendiğini aktardı. İddianamede ise savcılık, Ersin K.’yi "Almanya’ya 53 yabancı ülke (Türkiye’den) vatandaşını davet etmek, bunlardan da 46’sının hizmet pasaportu ile gelmesini sağlamakla" suçluyor. Türkiye’de belediyelerin hizmet pasaportlarıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddialarıyla bağlantılı Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde de üç soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.