banner16

Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in özel kalem müdürünün önünde diz çöktü

ABD Başkanı, 45 yaşındaki kadının 12 çocuk sahibi olduğunu duyunca bu pozu verdi. 

04 Temmuz 2021
Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in özel kalem müdürünün önünde diz çöktü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in özel kalem müdürü Rivka Ravitz'in önünde diz çöktü.

Jerusalem Post'un aktardığı habere göre 28 Haziran'da Beyaz Saray'da gerçekleştirilen görüşmede Rivlin, Ultra-Ortodoks Yahudi (Haredi) olan 45 yaşındaki Ravitz'in en önemli yardımcılarından biri olduğunu ve zorlu işinin yanı sıra 12 çocuğuyla ilgilendiğini söyledi. Bunu duyan Biden, hayranlığını göstermek için diz çöktü.

O ana ait fotoğrafta Ravitz ve Rivlin'in Biden'a bakarak gülümsediği görülüyor.

"İsrail'e olan taahhüdümüz kati ve gerçektir"

Bununla birlikte Biden, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesinde yaptığı açıklamada İsrail'in "meşru müdafaa" hakkına desteğinin süreceğinin altını çizmiş ve şöyle konuşmuştu:

ABD Başkanı olarak, İsrail'e olan taahhüdümüz kati ve gerçektir. Her zaman söylediğim gibi, bir İsrail olmasaydı biz bir tane icat ederdik... İran'ın benim başkanlığım döneminde asla nükleer sahibi olamayacağını söyleyebilirim.

ABD'nin, İsrail'in Ortadoğu ülkeleriyle normalleşme sürecine de tam destek verdiğini söyleyen Biden, bölgede daha büyük bir "barış ve istikrar bloku" kurmak istediklerini dile getirmişti.

Öte yandan bu, Rivlin'in cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı son yurtdışı gezisiydi. Zira Rivlin cumhurbaşkanlığı koltuğunu 7 Temmuz'da Isaac Herzog'a bırakmaya hazırlanıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50