banner16

Ermenistan'da muhalefet seçimlerin iptalini istedi

Ermenistan'da 20 Haziran'da yapılan parlamento seçimlerini Paşinyan'ın partisi Civil Contract yüzde 53.91 oyla kazanmıştı. 

02 Temmuz 2021
Ermenistan'da muhalefet seçimlerin iptalini istedi

Ermenistan'ın eski Devlet Başkanı Robert Koçeryan'ın liderlik ettiği muhalefet ittifakı, kaybettiği 20 Haziran'daki seçimin sonuçlarının iptal edilmesi için anayasa mahkemesine başvurdu.

Haber TASS haber ajansında yer aldı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki askeri başarısızlık nedeniyle maruz kaldığı yoğun eleştirilere rağmen genel seçimlerde galip gelirken, muhalefet seçim sonuçlarını tanımayacaklarını açıklamıştı.

Paşinyan'ın partisi Civil Contract parlamento seçimlerini %53.91 oyla kazanmıştı. Koçeryan'ın Ermenistan ittifak bloğu ise %21.9 oy almıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) uluslararası gözlemcileri seçimlerin rekâbetçi şekilde gerçekleştirildiğini ve iyi yönetildiğini açıklamışlardı.

Paşinyan, Ermenistan'ın geçen yıl Dağlık Karabağ'da Azeri güçlerine yenilmesi sonrası oluşan siyasi krizi çözmek için erken seçime gitmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.