banner16

Milli elektrikli tren raylara iniyor

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ilk yerli ve milli elektrikli tren setinin tasarım ve üretim sürecinin tamamlandığını ve 29 Haziran pazartesi günü saat 10.00’da Sakarya’da test sürüşünün yapılacağını açıkladı. 

26 Haziran 2020
Milli elektrikli tren raylara iniyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 29 Haziran, pazartesi saat 10.00’da Sakarya-TUVASAŞ'ta tren raylara inecek ve test sürüşleri başlayacak.

Setlerin işletme hızı saatte 160 kilometre, tasarım hızı ise saatte 176 kilometre olacak. Bakanlık, üretilen araçların işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlandığını ve alüminyum ekstürizyon profillerden üretildiğini, setlerde ergonomik yolcu koltuklarının kullanıldığını,  5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesinin 324 olduğunu, iki adedinin engelli yolcular için ayrıldığını açıkladı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50