banner16

Tabipler Birliği: TTB baroları yalnız bırakmayacak

Polis tarafından Ankara’ya girişi engellenmek istenen baro başkanlarını TTB, yaptığı yazılı açıklamayla destek verdi. 

22 Haziran 2020
Tabipler Birliği: TTB baroları yalnız bırakmayacak

AK Parti ve MHP’nin Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sistemini değiştirmek istemesine karşı baroların başlattığı ‘Savunma Yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı. Polis tarafından Ankara’ya girişi engellenmek istenen baro başkanlarına TTB, yaptığı yazılı açıklamayla destek verdi. 

TTB Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: 

‘HEKİMLER AVUKATLARI, TTB BAROLARI YALNIZ BIRAKMAYACAK’

Meslek kanunlarında yapılmak istenen antidemokratik değişikliklere karşı çıkmak için Ankara’ya yürüyen Baro Başkanlarının polis zoruyla engellenerek şehir girişinde alıkonulmalarını kınıyoruz.

Avukatların ve savunmanın temsilcisi Baro Başkanlarına yönelen bu engellemelerin aynı biçimde mesleğine sahip çıkan hekimlere ve hekimlerin örgütü TTB’ye yönelik engelleme çabalarının ve  baskıların bir parçası olduğunu biliyoruz.

Anayasamıza göre herkes, önceden izin almadan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Hiç kimsenin, Anayasa'da açık biçimde yer alan bu hakkın kullanılmasını keyfi biçimde engelleme yetkisi bulunmamaktadır.

Baro başkanlarının şehre girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önündeki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir.

NE OLMUŞTU? 

Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sisteminin değiştirme istemine karşı birçok şehrin baro başkanları tarafından başlatılan ‘Savunma Yürüyüşü’ bugün Ankara’ya ulaşmıştı. Baro başkanlarının şehire girişi Eskişehir yolunda polis tarafından ‘Valilik izni yok’ denilerek engellenmişti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50