banner16

Beşiktaş'ta Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Beşiktaş’ta sabah saatlerinde resmi törenle başladı. 

31 Ağustos 2020
Beşiktaş'ta Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü kapsamında tüm ülkede kutlamalar gerçekleştirildi. Beşiktaş’ta sosyal mesafe kurallarına göre yapılan kutlamalar sabahın ilk saatlerinde resmi törenle başladı. Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen törene Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve ilçe protokolü katıldı. Resmi törende çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Lise öğrencilerinin şiir ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören son buldu. Resmî törenin ardından Kaymakam Bakan ve Başkan Akpolat Barbaros Meydanı’nda bulunan ‘‘Zafer Yolu’’ adlı resim sergisini ziyaret etti. Sergi ziyareti sonrası Başkan Rıza Akpolatın yanına gelen çocuklarla olan diyaloğu herkesi gülümsetti. İleride Belediye Başkanı olmak istediklerini söyleyen çocuklar Başkan Akpolat’tan bol bol nasihat aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, milli bayramların Beşiktaş için çok özel olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Başkan Akpolat:  30 Ağustos sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya açısından da, ezilen uluslar için bir dönüm tarihidir.

‘’ Milli bayramlar Beşiktaş için çok özel, çünkü Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs’ta kurtuluş savaşını başlatmak için Samsun’a giderken Beşiktaş’tan yola çıktı. Dolayısıyla Beşiktaş bu sorumluluğu yüreğinde taşıyor. Bu bayramda pandemi koşullarında da olsa İlçe Protokolümüz ile çelenk törenimizi gerçekleştirdik. Ardından Barbaros Meydanında olan sergimize geldik. 30 Ağustos çok özel bir tarih, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, son vatan toprağı olan Anadolu’dan, emperyalist güçleri kovduğu bir tarihtir. 30 Ağustos sadece Türkiye için değil, aynı zamanda dünya açısından da, ezilen uluslar için bir dönüm tarihidir. Bir umut ışığıdır. Bu umut ışığı her tarafa yansımıştır. Bende zaferin 98’inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke toprakları için canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum”

Bayram coşkusu Beşiktaş’ta gün boyu devam etti. Ses araçları ilçenin tüm sokak ve caddelerinde marşlar çalarak vatandaşların bayram coşkusuna ortak oldu. Akşam saatlerinde ise gazeteci yazar ve tiyatro sanatçı Metin Uca’nın sahnelediği ‘’Dilinizi Eşek Arısı Soksun’’ adlı tek kişilik oyunu saat 21.00’de Etiler Sanatçılar Park’ında izleyiciyle buluştu. Barbaros Meydanı’nda bulunan ‘‘Zafer Yolu’’ sergisi ise hafta boyu yurttaşlara açık olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.