banner16

Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kartal Belediyesi tarihinde ilk kez kendi bünyesinde faaliyet gösteren bir yükseköğrenim kız öğrenci yurdunu ilçeye kazandırdı. 478 kız öğrenciye yuva olan yurt, Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Milli Eğitim Bakanı ve eğitim devrimcisi Mustafa Necati’nin adını taşıyor. 

20 Mart 2024
Kız öğrenciler Kartal’da çok şanslı

Kartal Belediyesi ve Şahkulu Sultan Dergâhı iş birliği ile hayata geçirilen Mustafa Necati Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu üniversite öğrencilerinin en temel sorunlarından biri olan barınma meselesine  çözüm oluyor.

Öğrencilerin Eğitimlerini Ev Konforunda Tamamlamaları İçin Her Detay Düşünüldü

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Mustafa Necati Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 8 kattan oluşuyor. Yurdun kullanım alanları içerisinde; Öğrenci odalarının yanı sıra; özel gereksinimli öğrencilere özel odalar, kütüphane, yemekhane, etüt ve konferans salonları, hobi ve çizim odaları, cep sineması, sosyal alanlar ile Venüs Gezegen Sosyal Tesisi yer alıyor.

Öğrencilerin eğitimlerini ev konforunda tamamlamaları için her ayrıntının düşünüldüğü yurtta; bavul odası, çamaşır makineleri, kurutma makineleri, ütü odaları ve kurutma odaları da yer alıyor.

 “Eğitim, Kültür ve Bilgi Aydınlığa Açılan En Geniş Penceredir.”

“Cumhuriyet’in en önemli değerlerinden biri de eğitimdir” diyen Başkan Gökhan Yüksel, şunları kaydetti: “Şahkulu Sultan Dergâhı Vakfı ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu özel proje ile İstanbul dışından üniversite okumak için çıkıp gelen kız kardeşlerimizin barınma ihtiyacını bir nebze olsun çözebildiysek, bunun bizim nazarımızdaki manevi değeri paha biçilemezdir. Anadolu’nun dört bir yanından gelen kardeşlerimiz, sadece ailelerinin değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in bize emanetidir. Tüm çalışmalarımızı Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünü yaptığı devrimlerin ışığında gerçekleştirmeye devam edeceğiz. ‘Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir.’ sözü ile gençlerimize, öğrencilerimize aydınlık bir gelecek oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”      

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.