banner16

AK Parti MYK'nın ana gündemi İstanbul Sözleşmesi

Toplantıların gündemini; partinin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçleri ve AKP içinde bölünmeye yol açan İstanbul Sözleşmesi var. 

18 Ağustos 2020
AK Parti MYK'nın ana gündemi İstanbul Sözleşmesi

Geçen hafta yapılması beklenen ancak sürpriz bir kararla ertelenen AK Parti MKYK ve MYK toplantıları bugün gerçekleştirilecek. Toplantıların gündemini; partinin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçleri ve AKP içinde bölünmeye yol açan İstanbul Sözleşmesi var.

Geçen hafta ertelenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün partinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantılarda AK Parti’nin bu ay sonu başlayacak olan kongre süreçlerinin yanı sıra tartışmaların odağındaki İstanbul Sözleşmesi ana gündem olacak.

Sözcü gazetesinin haberine göre; sözleşmeyle ilgili AK Parti içinde bölünmüşlük görüntüsünden rahatsız olduğu kulislere yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak partinin kuruluş yıl dönümü törenindeki konuşmasında bu yönde mesajlar vermişti.

AK Parti içerisinde azınlıkta kalan bir grup kabul edildiği haliyle sözleşmeye sahip çıkılması gerektiğini savunuyor.

MYK’da İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili son kararın verileceği kulislerde konuşuluyor. Erdoğan’ın, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın sekiz ay önce söylediği, "Erdoğan'ı darbeyle değil.seçimle mağlup edin" sözlerini de MKYK toplantısında değerlendirebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50