banner16

Gana'da faturaları 3 ay daha devlet karşılayacak

Batı Afrika ülkesi Gana'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle su ve elektrik faturaları 3 ay daha devlet tarafından karşılanacak. 

24 Temmuz 2020
Gana'da faturaları 3 ay daha devlet karşılayacak

Finans Bakanı Ken Ofori-Atta, mecliste yaptığı açıklamada, Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo'nun onayıyla Kovid-19'la mücadele kapsamında vatandaşların su ve elektrik faturalarını 3 ay daha devletin ödeyeceğini belirtti.

Ofori-Atta, Akuffo-Addo'nun bu zor zamanlarda vatandaşlarının iyiliğini düşündüğünü kaydederek, "Kovid-19 nedeniyle ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra çoğu insan çalışamıyor. Bu nedenle vatandaşın sorumluluklarını azaltmak için temmuz-ağustos-eylül aylarında elektrik ve suyun bedava yapılmasına karar verildi." dedi.

Akuffo-Addo, daha önce vatandaşlarının nisan-mayıs-haziran su faturalarını devletin ödeyeceğini açıklamıştı.

Gana'da şimdiye kadar 29 bin Kovid-19 vakası görüldü, 153 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50