banner16

'Kılıçdaroğlu daveti geri çevirdi, Akşener Ayasofya'da cuma namazı kılacak'

Ayasoyfa'da kılınacak cuma namazı için Ali Erbaş liderleri davet etti. Selvi, Kılıçdaroğlu'nun daveti geri çevirdiğini, Akşener'in ise kadınlar için ayrılacak bölümde cuma namazı kılacağını yazdı. 

21 Temmuz 2020
'Kılıçdaroğlu daveti geri çevirdi, Akşener Ayasofya'da cuma namazı kılacak'

Danıştay kararının ardından Cumhurbnaşkanlığı genelgesi ile yeniden ibadete açılan Ayasofya'da 24 TEmmuz günü cuma namazı kılınacak. Cuma namazı için protokol daveti olup olmayacağı tartışmaları sürerken, protokol davetlerini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Erbaş'ın cuma namazına davet edeceği isimleri bizzat aradığını yazdı.

Selvi, Erbaş'ın davet ettiği CHP GEnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya'da cuma namazı davetini geri çevirdiği ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ayasofya'da kılınacak cuma namazına katılacağını bildirdi.

 KADINLARA ÖZEL BÖLÜM

Selvi'nin iddiasına göre, Erdoğan’ın Ayasofya’da kılınacak cuma namazında kadınlara özel bir bölüm ayrılması için talimat verdiği söyleniyor. Ayasofya’daki ilk cuma namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızları Esra Albayrak ile Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katılması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50