banner16

AKP'den Şevki Yılmaz açıklaması: Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son dönemde Atatürk ve dini değerlere yönelik kışkırtıcı ifadelerin kullanıldığını söyleyen Çelik, "Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor" dedi. 

25 Şubat 2024
AKP'den Şevki Yılmaz açıklaması: Toplumsal fay hatları tetiklenmek isteniyor

NTV'den Melih Karakoç'un aktardığı habere göre Çelik, eski Rize Belediye Başkanı ve milletvekili Şevki Yılmaz’ın Atatürk'ü hedef alan sözlerine atıfta bulundu. Çelik, "Toplumumuzun temel değerleri konusunda kışkırtıcı beyanların tümünü reddediyoruz." dedi.

Geçmişte de Atatürk'e hakaretten yargılanan Şevki Yılmaz, 2. Abdulhamit’in torunun düğününde Atatürk için “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” demişti.  Yılmaz’ın Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde milli bayramlara katılmamak için sıklıkla rapor aldığı müfettiş raporlarında kayda geçti.

"Tüm bunların karşısındayız"

Çelik, "Dini değerlerimizle, geleneklerimizle ilgili ortaya koyulan birtakım kışkırtıcı beyanların, özellikle seçilmiş cümlelerin toplumdaki birtakım fay hatlarını tetiklemek üzere yönlendirilmiş olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Tüm bunların karşısındayız. Bunlarla mücadele etmek konusunda yüksek bir iradeye sahibiz" açıklamasında bulundu.

"Altılı, yedili masanın millete özür borcu var"

Adana'da konuşan Çelik'in, muhalefete yönelik eleştirileri de vardı. Çelik, "altılı, yedili masanın millete özür borcu vardır. Neden milletle birlikte hareket ediyoruz diyenler, bugün birbirlerine en ağır sözlerle saldırıyorlar? O altılı, yedili masadaki çerçeveyi oluşturan genel başkanların her birinin yerel seçimler için oy istemeden önce milletten özür dilemesi ve bu özrünü de içtenlikle bir açıklamayla ortaya koyması gerekir" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.