banner16

Erdoğan: Emekli bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak

Erdoğan Ordu'da konuştu, emekli ikramiyesinin artacağını söyledi 

16 Şubat 2024
Erdoğan: Emekli bayram ikramiyesi 3 bin lira olacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılacağını açıkladı. Yerel yönetimle hükûmet arasındaki ilişkinin önemine yeniden vurgu yapan Erdoğan, "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok." mesajını verdi. 

Mitinglerini sürdüren Erdoğan'ın Ordu'da vatandaşa seslendi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok. Herkesin kavga halinde olduğu CHP'ye bakım başka hissiyata kapılmak mümkün mü? Biz merkezi yönetimde miyiz? Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? Hilmi Güler ve ilçe belediyelerimiz seçimi kazandığı anda, Cumhurbaşkanı AK Partili Erdoğan. Hükümet onda. Yerel yönetimde de aynı şekilde olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez.

Bugüne kadar hüsnü niyetle çıktığımız hiçbir yolda yaya kalmadık. Kafalarında dolaştırdıkları 40 tilkiyle önümüzü kesmeye çalışanların hiçbirinin sonu hayırlı bir durakta bitmedi. 

Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok. 

Emekli ikramiyesi

"Milletimiz her türlü sorunu bizim sorunudur. Kalkınma programlarımızı, insanımızın ve şehirlerimizin meselelerini yakından takip ediyoruz. Küresel gelişmelerin etkisi ile ülke olarak içinden geçtiğimiz meşakkatli sürecin insanımızı nasıl yorduğunu biliyoruz. Bir de 6 şubat depremlerinin 104 milyar dolarlık maliyeti eklememiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın çalışacak iş bulabilmesine, evine ekmek götürecek rızık kapısına imkan sağladık. Acı reçeteler yerine dengeli politikaları yeğledik. Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz. Bütçeyi hazırlarken tüm kesimlerin satın alma gücünü gözettik. Ek tedbirlerle destek sağlıyoruz. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkarmanın, 5 bin liralık ödemenin maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Gayemiz emeklilerimize nefes aldırmak. Emeklilerimizin bayram ikramiyesinde artış yapmayı planlıyoruz. Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye geliri yoktu. 2018'de biz getirdik. Önümüzdeki bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Bunu alacak olan 16 milyon kişi var. Hayat pahalılığı sorununu çözünce diğer alanlarda daha rahat yol alacağız."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.