banner16

DSÖ, Türkmenistan için korona öneri paketi hazırladı

DSÖ heyet başkanı Dr. Catherine Smallwood, bugün itibariyle Türkmenistan’da onaylanmış Kovid-19 vakası kaydetmediklerini ifade etti. 

18 Temmuz 2020
DSÖ, Türkmenistan için korona öneri paketi hazırladı

Çalışmalarının temel amacının enfeksiyonları önlemek için kullanılan önleyici ve koruyucu tedbirleri iyileştirmek olduğunu ve Türkmenistan’ın sağlık sisteminin Kovid-19’a karşı koyma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Smallwood, önerilerini şöyle sıraladı:

-Akut solunum yolu enfeksiyonu olan kişilerin belirlenmesi ve bu kişiler için test ve temas izlemenin hızlandırılması, izolasyon ve uygun bakım şartlarının sağlanması

-Akut solunum yolu enfeksiyonu veya bilinmeyen menşeli vakaların artması halinde yeniden test için DSÖ referans laboratuvarına numune göndermenin yanı sıra gözetim ve test sistemlerinin yoğunlaştırılması

-Akut solunum yolu enfeksiyonu ve Kovid-19 vaka ihtimaline karşın test kapsamının genişletilmesi

-Kovid-19 hastalarının kabulü için tüm sağlık tesislerinin ve tüm sağlık çalışanlarının hazırlıklarının güçlendirilmesi

-Önleme ve koruma eylemleri için halkın bilinçlendirilmesi ve harekete geçirilmesi.

-Beklenmedik veya olağandışı gelişmelerden DSÖ’nün haberdar edilmesi

-Hızlı bir insidansa karşı sağlık sistemi kapasitesinin daha da güçlendirilmesi, sağlık hizmeti sağlayıcılarının sürekli eğitimi ve korunması.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.