banner16

Hakan Fidan: Durum iyi değil

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD ve İran arasındaki çatışmaya dair, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.  

04 Şubat 2024
Hakan Fidan: Durum iyi değil

Bakan Fidan, ABD ve İran arasındaki çatışmalara ilişkin olarak açıklama yaptı. Fidan, bölgesel olarak çatışmaların yayılma ihtimaline dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz. İsrail güvenlik peşinde değil. İsrail daha fazla toprak peşinde. Filistinlilere kendi devletini verdiği gün zaten İsrail güvende olacak."

İran'dan ABD'ye uyarı 

İran, ABD'nin Irak ve Suriye'de düzenlediği hava saldırılarını, "stratejik hata" olarak nitelendirdi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu saldırıların, bölgede gerilimin ve istikrarsızlığın artmasından başka bir sonucu olmayacaktır" denildi. ABD, Cuma günü Suriye ve Irak'ta 85 hedefe hava saldırıları düzenlemişti. Reuters'ın aktardığına göre, saldırılar sonucu en az 40 kişi hayatını kaybetti. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise ABD'nin Irak ve Suriye'ye yönelik saldırılarının 'bölgede gerilimin ve istikrarsızlığın artmasına' sebep olacağını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.