banner16

AKP'den açıklama: Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayacak karar Meclis'te okunacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesine yol açacak kararın kendisi yurt dışındayken Meclis’te okunmasını istediği iddia ediliyordu. 

30 Ocak 2024
AKP'den açıklama: Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayacak karar Meclis'te okunacak

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayacak Yargıtay kararı bugün veya bu hafta Meclis'te okunacak." dedi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkûm edilen, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iki kez hak ihlali kararı verilmesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde. 

Usta konuya ilişkin olarak NTV canlı yayınında şöyle konuştu: 

"Bugün veya bu hafta tamamlamayı düşünüyoruz açıkçası. Bir prosedür haline gelmiş durumda. Meclis'in de üzerine düşen vazifeyi yapması gerekiyor. Bu hafta için planımız var. Alacağımız başlıklardan bir tanesi."

"Hukuki tartışmayı sonlandırabilir miyiz" sorusuna yanıt veren Usta şu yanıtı verdi: 

"Açıkçası ben sonlanacağını düşünmüyorum. Ondan sonraki süreçleri de var belki hukuki yolları devam edecek. Biz de Meclis olarak konuyu yakından takip edeceğiz. Meclis'e düşen bir görev varsa onu yerine getirmeye çalışacağız"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50