banner16

Erdoğan'dan UAD'nin İsrail kararına ilişkin ilk yorum: Kararı memnuniyetle karşıladık

Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail kararına ilişkin ilk kez açıklamada bulundu.  

26 Ocak 2024
Erdoğan'dan UAD'nin İsrail kararına ilişkin ilk yorum: Kararı memnuniyetle karşıladık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında UAD'nin verdiği karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, UAD'nin kararını "memnuniyetle" karşıladığını belirterek, "Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan kararın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz" dedi.

Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail kararına ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. 

X hesabından açıklama yapan Erdoğan, karar hakkında "Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan kararın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz" dedi. 

Erdoğan, paylaşımında, UAD'nin Gazze'deki saldırılarla ilgili alınan "ihtiyati tedbir" kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek şunları söyledi: 

"Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın; İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden gerçekleştirdiği saldırılarının artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.