banner16

Bahçeli: Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz

MHP lideri, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha AYM Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldı, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a da talimat verdi. 

16 Ocak 2024
Bahçeli: Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Can Atalay hakkında verilen hak ihlali kararının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından uygulanmamasına tepki gösteren Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı hedef aldı.

"Acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz" diyen Bahçeli, "Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizleri takip eden vatandaşlarımıza, en kalbi selamlarımı iletiyorum. Şehit düşen kahramanlarımız bizleri ne kadar hüzünlendirse de Türkiye Yüzyılı'na kararlı adımlarla girdik.

Zülfikarı taşıyacak cesur yüreğin Türk milletinde olduğuna inanıyoruz. Bir okyanusun enginliği ile hayatı kavrıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik hukukunu korkusuzca savunuyoruz.

Kıvılcım halinde girdiğimiz her mücadelede dev volkana dönüşmek amacımızdır. Hiçbir mücadelede yüzümüz kara çıkmadı.

Bizim için 2 önemli dönüm noktası vardır. İlk dönüm noktası 17 Mart'taki büyük kurultayımızdır. Üç hilal 55 yıldır Türk milletinin birlik sancağıdır. 14. olağan büyük kurultayımız yeni yüzyılın şuurunu taşıyacaktır. Davasını omuzlayan, risk alan, saklanmayı tercih eden değil her türlü saldırıya göğüs geren kim varsa başımın gözümün üstündedir, onlarla yolumuz birdir.

"İsrail ve ABD günü geldiğinde damla damla akıttıkları kanların hesabını mutlaka verecek"

"Bizim insanlığın huzur projesini hazırlama konusunda ne kadar haklı bir karar adlığımız daha iyi anlaşılacaktır. ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırması, Gazze şeridindeki mezalimleri aslında insanlık onurunun bölgesel huzurun hiçe sayılmasıdır. Dünyanın en yoksul ülkelerine saldırmak sadece vandallık değil acizlik ve korkaklıktır. bize göre hakim uluslararası sistem çöküş aşamasına geçmiş, inandırıcılığını tamamen yitirmiştir. 21. yüzyılda soykırım suçu işleyen isRAİL'in yargılanması yeni gelişemleri tetiklemekle birlikte bu terör devletine destek veren ABD'nin de gittikçe itibar kaybettiği açıktır. İsrail ve ABD günü geldiğinde damla damla akıttıkları kanların hesabını mutlaka vereceklerdir. Bize göre bilhassa Amerikalılar ABD'ye sahip çıkmalı böyle gelse de böyle gitmeyeceğini bariz olarak görmelidirler. 

"Artık yeter! Gözümüzün içine baka baka sırtımıza hançer yemeye sabır ve tahammülümüz kalmadı!"

"ABD sözde müttefik bir ülkedir ancak Türkiye'ye karşı yapmadığı kötülük oynamadığı oyun saçmadığı nifak son 74 yıldır neredeyse kalmamıştır. Bugün ABD'yi sorgulamak demek bir yönüyle terörü sorgulamak demektir. ekonomik krizlerin altına bakınız karşınıza çıkacak husumet yüz bellidir. FETÖ'nün PKK'nin devşirilmiş siyasetçilerin, DEAŞ'ın ve kimliksiz sivil toplum kuruluşlarının sahipleri açık açık söylüyorum Brüksel Washington hattındadır. Artık yeter gözümüzün içine baka baka sırtımıza hançer yemeye sabır ve tahammülümüzün kalmadığını cümle aleme haykırıyoruz.

"Türkiye, sözde dost dediği müttefikler tarafından altının oyulmasına seyirci kalmayacaktır"

"ABD'nin PKK ve YPG ile ilişki ve intibanın saklanacak bir yönü kalmamıştır. devletimizin arşivleri Avrupa- PKK-ABD arasındaki ilişkileri dorulayacak belgelerle doludur. Türkiye bu alçak ilişkileri görmezden gelmeyecek içten içe ve adına sözde dost dediği müttefikler tarafından altının oyulmasına seyirci kalmayacaktır. 

"Hainlerin siyasi cephesi olan DEM'cilerin TBMM'de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır"

"Dağda bayırda sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM'cilerin TBMM'de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey 747 yıl önce bugünden sonra hiç kimse divanda dergahta mecliste ve meydanda türkçeden başka bir dil konuşmayacak fermanı nasıl ki tutacağımız bir buyruk ise aynı şekilde hiçbir terörist veya yandaşı dağda bayırda belediyede şehirde ve de TBMM'de barınmamalı tutunmamalıdır. Terörle mücadele aslında bölücülükle mücadelenin sadece bir bölümüdür. Eli silah tutan bölücüye zararlı, buna karşılık silahsız bölücüyü zararsız kabul etmek terörle mücadelesi sekteye uğratacak en büyük gaflettir. Devlet gaflete düşmez devlet hukuk içerisinde meşru mücadelesinden asla taviz vermez. Türkiye Cumhuriyeti sınır içi güvenliğini sağladığı gibi sınır ötesi güvenliği de temine muktedirdir.

"Irak'tan Hatay'a huzur hattı çekilsin" önerisi

Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan güvenlik toplantısında alınan kararları desteklemekle birlikte Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgesi içine alacak şekilde bu ülke ile koordineli ve karşı uzlaşmayla süresi belirlenmiş ve derinliği 60 km'ye kadar inan buradan Hatay'a kadar uzanacak Türkiye'nin güvenlik ve geleceği için huzur hattı kurulmalı bu hattın içine sinek bile sokulmamalıdır. 

"Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz"

AYM kararlarını uygulamamanın gerekçesi olmaz diyen Bay Zühtü'ye sormak isterim ki acaba şehitlerimizin dökülen kanlarının gerekçesini feryat figan eden analarımızın gözyaşlarını izah edecek yürek sende ve senin gibi düşünen diğer mahkeme üyelerinde var mıdır? Sen yanlış mahkeme kararının derdindesin biz aziz vatanın derdindeyiz. Sen ve senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz biz Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ve istiklal hukuku peşindeyiz. Anlayacağınız gece ile gündüz gibi ayrıyız. Can Atalay kararının TBMM'de derhal okunmasını istiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50