banner16

Sagiv Jehezkel gözaltına alındı

Antalyaspor Kulübü, İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktığını açıklamıştı. 

15 Ocak 2024
Sagiv Jehezkel gözaltına alındı

Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı.

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

İsrailli oyuncu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı.

Sözleşmesi de fesih edilecek

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

Antalyaspor taraftarı, tesislerin önüne giderek beklemeye başladı. 

TFF'den kınama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'i kınadı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

Antalyaspor Başkanı Boztepe'den açıklama

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, gol atmasının ardından İsrail-Gazze savaşının 100. gününe gönderme yapan takımının İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel hakkında, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün oynadığımız Trabzonspor karşılaşmasında, Sagiv Jehezkel’in, Antalya’mın, Antalyaspor’umuzun ve ülkemizin hassasiyetlerine aykırı bir davranış içinde bulunduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile takip ettim.

Kulübümüz resmi sosyal medya hesaplarında gol sonrası yapılan anlık paylaşım, konunun fark edilmesi ile birlikte anında kaldırılmıştır.

Sonunda hangi büyük başarı gelecekse bile bu tür davranışlara benim başkan olduğum süre içinde müsaade etmeyeceğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim.

Bizler sporun ve yeşil zeminin içinde kalmaya, futbolcularımızı din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece sporcu olarak görmeye devam ederken, spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."

AKP Sözcüsü Çelik: Nefretin kölesi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Jehezkel'in fotoğrafını paylaşarak, "Nefretin kölesi" yazdı.

Ahmet Çakar: Hükmen mağlup edilmeli

Eski hakem, spor yorumcusu Ahmet Çakar da yaptığı paylaşımda, TFF'nin Futbol Disiplin Talimatı'na göre Antalyaspor'un hükmen mağlup edilmesi gerektiğini yazarak, şöyle dedi:

"Antalyaspor'un İsrailli oyuncusunun yaptığı 'ağır ideolojik ve soykırımı destekleyen' propagandası nedeniyle disiplin talimatının 52. Maddesi uyarınca Antalyaspor hükmen mağlup edilmelidir."

Antalyaspor sponsoru Çağlayan Grup, İsrailli futbolcuya dava açacak

Antalyaspor’un sponsorlarından Çağlayan Grup’un sahibi Dursun Çağlayan, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasını yeterli görmediklerini, sözleşmesi feshedilmezse takım sponsorluğundan çekileceklerini açıkladı. Hukuki işlem başlatacaklarını da duyuran Çağlayan, "Çağlayan Grup olarak markamıza zarar vermesi, soykırım propagandası yapılırken markamızın da aynı karede yer alması nedeniyle Sagiv Jehezkel’in hakkında dava açacağız" dedi.

TIKLAYIN - Antalyaspor sponsoru Çağlayan Grup, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'e dava açacak: Markamıza zarar

Sagiv Jehezkel kimdir?

Sagiv Jehezkel, profesyonel kariyerine 2014 yılında Hapoel Tel Aviv kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Maccabi Tel Aviv, Ironi Kiryat Shmona, Bnei Yehuda Tel Aviv, MS Ashdod, MS Ashdod, Hapoel Be'er Şeva, Antalyaspor kulüplerinde oynadı.

28 yaşındaki hücum oyuncusu Antalyaspor’a sezon başında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından transfer edildi. Transfermarkt'te yer alan bilgilere göre, Jehezkel’in Antalyaspor ile Haziran 2026’ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Jehezkel bu sezon oynadığı 13 maçta altı gol ve iki asist kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.