banner16

Selahattin Demirtaş’ın acı günü

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti. 

31 Aralık 2023
Selahattin Demirtaş’ın acı günü

Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Tahir Demirtaş, geçtiğimiz yıl kalp krizi geçirerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Bir süredir tedavi gören ve yoğun bakımda olan Demirtaş’ın sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Demirtaş'ın hangi kabristanda toprağa verileceği henüz netlik kazanmadı.

Mayıs 2023’te Türkiye’de yapılan seçimler öncesinde Tahir Demirtaş kalp krizi geçirmişti.

Oğlu Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır’a götürülmüş, ziyaretin ardından özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

DEM Parti’den mesaj

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Tahir Demirtaş’ın vefatına ilişkin bir mesaj paylaştı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun.

Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun. Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. 

Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.