banner16

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Süper Kupa ikiye bölünsün' çağrısı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan Süper Kupa maçı Suudi yetkililerin Atatürk pankartına izin vermemesi nedeniyle ertelendi. Konuya ilişkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir öneride bulundu. 

29 Aralık 2023
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Süper Kupa ikiye bölünsün' çağrısı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçı Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde yetkililerin Atatürk pankartına izin vermemesi nedeniyle krize dönüştü.

Süper Kupa maçı ertelenirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir öneride bulundu.
 

Yabancı bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırası üzerinden yaşananlar milletimizi derinden üzmüştür. Ne var ki iki güzide kulübümüz Atatürk'e, milletimiz adına sahip çıkıp gereğini yapmıştır. Bu maç artık bir rekabeti değil, milli…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) December 29, 2023


"Kupa ikiye bölünsün"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı etiketleyerek şunları söyledi:

"Yabancı bir ülkede, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırası üzerinden yaşananlar milletimizi derinden üzmüştür. Ne var ki iki güzide kulübümüz Atatürk'e, milletimiz adına sahip çıkıp gereğini yapmıştır. Bu maç artık bir rekabeti değil, milli birliğimizi temsil eder hale gelmiştir. Bu anlamlı tavrı daimi kılmak için her iki camia ve yöneticilerine bir önerim var: Bu finalin kaybedeni yok, 2 kazananı vardır. 2023 yılı Süper Kupası'nın, ikiye bölünerek ebedi rekabet ve dostluğun ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'e olan sonsuz bağlılığımızın simgesi olarak iki kulübün müzesinde sergilenmelidir. Bu duruş milletimizin gönlünde her daim anlamlı olacaktır."
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.