banner16

Can Ataklı hakkında adli kontrol kararı

Sosyal medya hesabında şehit aileleri hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan” resen soruşturma başlatılan gazeteci Can Ataklı hakkında imza ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildi. 

27 Aralık 2023
Can Ataklı hakkında adli kontrol kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında, X (Twitter) isimli sosyal medya hesabından yayınlanan video içeriğinde, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında olumsuz ve saldırı niteliğindeki sözler söylediği gerekçesiyle resen soruşturma başlatılmıştı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılığında ifade veren Ataklı, imza ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolü talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince Ataklı hakkında imza ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolü uygulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50