banner16

AKP’liler Meclis'i terk etti, Grup Başkanvekili Özlem Zengin kürsüye yürüdü!

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan'ın kadınlara ilişkin yaptığı konuşma Meclis'te tartışmalara neden oldu. Özcan'a tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, parti grubunu da yanına alarak Meclis'i terk etti. 

17 Aralık 2023
AKP’liler Meclis'i terk etti, Grup Başkanvekili Özlem Zengin kürsüye yürüdü!

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında AKP ile CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Önce AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, önce grup adına aldığı sözlerde süreyi uzattığı için hem diğer parti gruplarından hem de birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından uyarıldı.

CHP'den Ali Mahir Başarır, Zengin'in kürsüye çıkan her vekilin konuşmasından sonra söz alıp konuştuğunu, toplam konuşmasının 20 dakika kadar uzamasını eleştirdi. Yeniden söz isteyen Zengin ile bu kez Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca arasında tartışma çıktı. 

Zengin, kendisini süre aşımı konusunda uyaran Karaca ile tartıştı. Karaca, birleşime ara verdi. 

Yeniden başlayan görüşmelerden sonra bu kez CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ile Zengin arasında tartışma çıktı. 

CHP'li Özcan konuşmasında kadın cinayetlerinden bahsederek, "İş cinayetlerinde 142 kadın hayatını kaybetti" dedi. Özcan, ardından AKP grubuna dönerek "Tabii siz gülersiniz" diye tepki gösterdi.

Özcan'a tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Zengin de Meclis Başkanvekili Karaca'dan müdahale etmesini istedi.

Genel Kurul'da sözlü tartışmalar ve bağırışmaların ardından Zengin'in beraberindeki AKP grubu önce TBMM'yi terk etti. Ardından Zengin öncülüğündeki AKP'li vekiller, CHP'li Gizem Özcan'ın konuşmasının bitmesinin ardından geri dönerek kürsüyü işgal ettiler.

Tartışmaların ardından oturuma 15 dakika ara verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50