banner16

CHP'li Genç'ten patlayıcı tesisi yapılması planlanan köylere ziyaret

Konuyu TBMM'de de dile getirdiğini vurgulayan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç; "Doğayı, tarımı ve hayvancılığı bitirecek bu proje derhal iptal edilsin" ifadelerin kullandı. 

08 Aralık 2023
CHP'li Genç'ten patlayıcı tesisi yapılması planlanan köylere ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Pınarbaşı İlçesi'nin Aşağı Beyçayır köyünü gezerek incelemelerde bulundu.

Aşağı Beyçayır ve Eğrisöyüt köyleri arasına kurulması düşünülen ve yöre halkı tarafından tepki ile karşılanan patlayıcı madde fabrikası hakkında köy sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Konuyu TBMM'de de dile getirdiğini vurgulayan Genç; "Doğayı, tarımı ve hayvancılığı bitirecek bu proje derhal iptal edilsin" ifadelerin kullandı.

CHP Milletvekili Aşkın Genç, yöre halkının en büyük sorunu olan patlayıcı madde fabrikası ile ilgili sıkıntıları dinledi.



Kendi köyleri ile Eğrisöğüt köyü arasındaki araziye kurulması düşünülen patlayıcı madde fabrikasını istemediklerini ve bunun için birçok girişimde bulunduklarını dile getiren köy sakinleri
Aşkın Genç'ten destek istediler.

Fabrikanın iki köy için de ciddi sıkıntılara yol açacağını dile getiren köy sakinleri projenin geri çekilmesini istediler.

Patlayıcı Madde Fabrikasının kurulması durumda iki köy için de ciddi sorunlar doğuracağını TBMM'de dile getirdiğini vurgulayan CHP Milletvekili Aşkın Genç, konunun takipçisi olacağı söyledi.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Genç; "Pınarbaşı ilçemizde patlayıcı fabrikası yapılmak istenen AşağıBeyçayır Köyü'nü ziyaret ederek hemşerilerimizle bir araya geldik. Köy halkı bölgelerine patlayıcı fabrikası yapılmasına kesinlikle karşı. Doğayı, tarımı, hayvancılığı bitirecek bu proje derhal iptal edilsin" ifadelerin kullandı. 

Proje daha önce iptal edilmişti

Daha önce ÇED sürecinde geri çekilen proje birkaç revizenin ardından yeniden gündeme geldi. 

Projenin ölçeğini küçülterek 'ÇED gerekli değildir.' raporuyla hayata geçirilmek istenmesine yöre halkı tepkili.

Yerleşim yerlerine uzaklığı 950 metre, köy içme suyu kaynağına uzaklığı ise 200 metre olan tesisin hayata geçirilmesi ile yaşam alanlarının yaşanamaz hale geleceğini savunan Aşağı Beyçayır ve Eğrisöğüt köylüleri, yirmi yıl önce arazilerin ağaçlandırılması için devlete terk eden orman köyleri. ve kalan tek meralarına patlayıcı tesisi yapılması ile hayvancılık yapma imkanlarının kalmayacağını söylüyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50