banner16

Çin ikinci çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü

Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yıllık yüzde 3.2 büyüyerek beklentileri aştı 

16 Temmuz 2020
Çin ikinci çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü

Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğindeki derin gerilemenin ardından ikinci çeyrekte büyümeye dönse de iç tüketim ve yatırım zayıf kaldı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu ekonominin ikinci çeyrekte bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.2 büyüdüğünü açıklarken bu büyüme Reuters anketine katılan analistlerin yüzde 2.5 olan tahmininin üzerinde gerçekleşti. Tecrit önlemlerinin sonlanması ve politika yapıcıların salgının olumsuz etkileriyle mücadelede canlandırma çalışmalarını artırması ikinci çeyrek büyümesini destekledi. Birinci çeyrekteki yüzde 6.8'lik sert gerilemenin ardından ikinci çeyrekte gerçekleşen iyileşme Çin için büyüme verisinin kaydedilmeye başlandığı 1992'den beri hala en zayıf büyüme verisini oluşturuyor.

Artan borç riskine dair endişelere rağmen yetkililerin ekonomide canlanma için politika desteğini ikinci çeyrekte de sürdürmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50