banner16

Kararı Özgür Özel duyurdu: Meclis'i terk etmiyoruz

TBMM Danışma Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla bugün saat 17.00'de Yargıtay'ın kararını görüşmek için toplanacaktı. Toplantı iptal edilince CHP'den Meclis'i terk etmeme kararı geldi. 

09 Kasım 2023
Kararı Özgür Özel duyurdu: Meclis'i terk etmiyoruz

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Can Atalay hakkında hak ihlâli kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yankıları sürüyor.

Kurtulmuş ve Özel telefonda görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabındaki paylaşımında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile telefonda görüştüğünü söyledi. Özel, yaşanan yargı krizi nedeniyle TBMM Danışma Kurulu'nu olağanüstü toplanmasını talep etti.

Kurtulmuş'un Filistin Heyeti'yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını aktaran Özel, "Kendisinin başkanlığında yapılacak toplantıya partimiz adına bizzat katılacağım" diye yazdı.

Toplantı iptal edildi, Özel yeni açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medyadan yaptığı son açıklamada ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Danışma Kurulu toplamtısını iptal ettiğini ve bunun üzerine Meclis'i terk etmeme kararı aldıklarını duyurdu.
 

Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim.

Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe…

— Özgür Özel (@eczozgurozel) November 9, 2023


Özel, şu açıklamayı yaptı:

"Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim.

Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.