banner16

Sırrı Süreyya Önder: Yargıtay hükmünü nöbetimde okutmayacağım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yargıtay’ın Can Atalay kararının Meclis’te okutulmadan iade edilmesi gerektiğini söyledi. Atalay, "Yargıtay hükmünü nöbetimde okutmayacağım, bu karar iade edilmeli" dedi. 

09 Kasım 2023
Sırrı Süreyya Önder: Yargıtay hükmünü nöbetimde okutmayacağım

Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Yargıtay’ın Can Atalay kararı ile ilgili görüşünü yazılı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na iletti.

Duvar’ın aktardığına göre Önder, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararını uygulamayıp, üzerine bir de TBMM’ye ‘Hükmü okutup, vekilliği düşürün’ şeklindeki hukuk dışı yaklaşımını, Anayasal düzene dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyorum” dedi.

‘BU FÜTURSUZLUK HAK ETTİĞİ CEVABI ALMALI’

Önder şöyle devam etti:

“Halk iradesine, Anayasa’ya ve hukuka karşı geliştirilen bu fütursuzluk, başta siz olmak üzere bütün Meclis tarafından yok hükmünde sayılıp hak ettiği cevabı almalıdır. Bu itibarla, anılan hüküm Meclis Genel Kurulu’nda okutulmayıp iade edilmelidir. Aksi halde, kendi nöbetimde bunu okutmayı kabul etmeyeceğimi bildirmek isterim. Bunun Anayasaya, Evrensel Hukuk İlkelerine ve ettiğim görev yeminine en uygun tutum olduğunu düşünüyorum.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.