banner16

Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Bilim, Kültür ve Sanat Platformu' için gösterdiği anahtar liste ortaya çıktı. Listede İlhan Uzgel, Yalçın Karetepe, Gökçe Gökçen, Fethi Açıkel gibi isimler yer alıyor. 60 kişilik PM için anahtar listenin tamamı da belli oldu. 

05 Kasım 2023
Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in Parti Meclisi için anahtar listesinin tamamı belli oldu.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ikinci gününde devam ediyor.

"İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile yapılan 38. Olağan Kurultay'da bugün Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlenecek.

CHP'de 60 kişilik PM, kurultay sonrası en yetkili kurul olarak görev yapıyor.

MYK üyeleri, PM içinden atanırken milletvekili ve belediye başkanları listeleri de yine PM tarafından onaylanıyor.

CHP'de, PM'ye adaylık için de 10 delegenin imzası gerekiyor. Her delege birden fazla aday için oy verebiliyor.

BKSP ANAHTAR LİSTESİ

Özgür Özel'in 8 kişilik Bilim, Kültür ve Sanat Platformu için gösterdiği 12 kişilik anahtar liste belli oldu

60 Parti Meclisi üyesinin 8'i Bilim, Kültür ve Sanat Platformu üyelerinden oluşuyor.

12 kişilik liste şöyle:

1- İlhan Uzgel

2- Fethi Açıkel

3- Yankı Bağcıoğlu

4- Baran Bozoğlu

5- Volkan Demir

6- Gülşah Deniz Atalar

7- Ali Rıza Erbay

8- Armağan Erdoğan

9- Gökçe Gökçen

10- Yalçın Karatepe

11- Andaç Pamuk

12- Tolga Sağ

PM ANAHTAR LİSTESİNİN TAMAMI

Özel'in Parti Meclisi için anahtar listesinin tamamı da belli oldu.

5 değişimci isim PM’ye girmiyor

Özel’in anahtar listesini açıklamasıyla en çok merak edilen sorulardan biri de yanıt bulmuş oldu. Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen ve görüntüleri kamuoyuna sızdırılan zoom toplantısında yer alan değişimci isimlere yer vermedi.

Toplantıda yer alan Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel, uzun dönem milletvekilliği yapmış olmaları nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer almıştı. Özel’in anahtar listesinde bu isimlere yer verilmezken 17 milletvekili, 4 il başkanı, 3 ilçe başkanı listede yer aldı.

Kılıçdaroğlu'nun MYK’sından 4 isim

Özel’in listesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki MYK’sında görev yapan Selin Sayek Böke, Gökçe Gökçen ve Fethi Açıkel yer alırken, seçimden sonra Yurtdışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Tahsin Tarhan’a da yer verildi.

PM anahtar listesinde eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger gibi isimler bulunurken, başörtülü PM üyesi Sevgi Kılıç’ın yanı sıra genç ve kadınlar da dikkat çekti.

Listede, şu isimler de yer aldı:

Avukat Hüseyin Can Güner, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, PM üyesi Ahmet Hakan Uyanık, gazeteci-yazar Ali Haydar Fırat, eski Bursa Milletvekili Erkan Aydın, eski CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 28. Dönem Milletvekili aday adayı Mahir Yüksel, eski Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez, PM üyesi Ali Rıza Erbay, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cenk Erdöl, eski Bodrum CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Denizaslanı, 27. Dönem Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık, eski CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP PM üyesi Erbil Aydınlık, PM üyesi Pınar Uzun Okakın, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Çocuk Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi Burcu Düzen ile Baki Aydöner, Murat Kubilay, Gizem Coşkun, Melisa Uğraş, Canan Taşer, Aysu Bahar Gülbek, Sinem Kırçiçek, Gül Çiftçi, Şengül Yeşildal, Şaziye Öztürk, Pınar Uzun Okakın, Altınay Görmüş, Nazan Güneysu, Fatma Köse Şadi Özdemir, Umut Dikili, Uğurcan İrak, Ali Abbas Ertürk, Vahap Tuncer, Dursun Bulut, Ertan Akbaba, Turgay Özcan, Necati Yağcı, Ecevit Keleş, Bora Terzi, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Yalçın Görgöz, Dilşat Korkulu, Mehmet Murat Cop.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.