banner16

Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekildi mi? Peşe peşe açıklamalar

İlk turda genel başkanlığa seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekileceği iddia edildi. CHP yönetiminden açıklama geldi. 

05 Kasım 2023
Kemal Kılıçdaroğlu adaylıktan çekildi mi? Peşe peşe açıklamalar

CHP'de bin 368 kurultay delegesi oy kullandı. Sonuçlara göre Kılıçdaroğlu 664 Özel 682 oy aldı. İki aday da salt çoğunluğa ulaşamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci tur oylamanın 00:30'da başlamasının ardından Kılıçdaroğlu'nun çekildiği bilgisi geldi.

İkinci tur oy kullanma işlemi saat başladı ve 02.30'da bitmesi planlanıyordu  

CHP'DEN YALANLAMA

Sosyal medyada CHP Genel Merkezi'ne bağlı CHP Doğrulama tarafından yapılan açıklamada bu iddialar yalanlandı. Açıklamada "38. Olağan kurultayımız bir demokrasi şöleni olarak devam etmektedir. Genel Başkanlık seçimi, 2. tura kalmıştır. Sosyal medyada "Kemal Kılıçdaroğlu çekildi" şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Seçim süreci devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

Tekraren ifade ediyoruz.
Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun çekildiği iddiaları gerçekdışıdır.
Kendisi, az önce oy kullanmıştır.
Demokrasi şölenimiz sürmektedir.
2. Tur seçimleri devam etmektedir.

— CHP Doğrulama (@ChpDogrulama) November 4, 2023

Aynı hesaptan yapılan ikinci açıklamada da, "Tekraren ifade ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun çekildiği iddiaları gerçekdışıdır. Kendisi, az önce oy kullanmıştır. Demokrasi şölenimiz sürmektedir. 2. Tur seçimleri devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İsmail Saymaz da Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile konuştum, Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekileceğini söyledi" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun seçimin 3. tura kalması halinde adaylıktan çekilebileceği iddia ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.