banner16

Örsan Öymen adaylıktan çekildi

Kürsüde yaptığı konuşmada, "Kılıçdaroğlu, kaybettiği 12 seçimde de mi sırtından bıçaklandı?" diyerek CHP lideri eleştiren Öymen, "Bu Kurultay'da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" diyerek adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

04 Kasım 2023
Örsan Öymen adaylıktan çekildi

Eski CHP PM üyesi Örsan Öymen, CHP Kurultayı sırasında yeterli oyu toplayamadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildi.

Genel Başkanlığa aday olmak için delegelerin yüzde 5'inin oyunu toplayamayan CHP'li Örsan Öymen, adaylıktan çekildiğini, "Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların 'yarışına' dönüştürülmüştür. Bu Kurultay'da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" sözleriyle duyurdu.

Öymen, X hesabından yaptığı açıklamada, "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların 'yarışına' dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı'ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay'da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" dedi.

Öymen, Kurultay'da yaptığı konuşmasında da kürsüye kendisinden hemen önce çıkan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı seçimlerine sırtımda hançerle girdim" açıklamasına, "Teşhisi doğru koymamız gerekiyor. Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 12 seçim kaybedildi. Hepsinde mi sırtından hançerlendi? 13 yılda 12 seçim kaybedilmesi, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir?" sözleriyle tepki gösterdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.