banner16

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gazzeli Yusuf’a destek telefonu

Gazzeli Yusuf ve Viyan Barakat kardeşler dün Türk medyasına konuşarak Gazze'de yaşanan dramı anlatmıştı. Haberin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Yusuf Barakat'a ulaşarak desteğini bildirdi 

24 Ekim 2023
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gazzeli Yusuf’a destek telefonu

Gazze'ye yönelik İsrail'in kara saldırısı beklenirken abluka altındaki şehirde ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artıyor. Tüm dünya nefesini tutmuş 2 milyon 300 bin insanın yaşadığı ve 365 kilometrelik bir alanı kaplayan Gazze'de olacakları bekliyor.

Patronlar Dünyası'ndan Ali Kemal Erdem, Gazze'de yaşananları birinci ağızdan anlatmak için dün beş yıldan beri Türkiye'de yaşayan Gazzeli kardeşler Yusuf ve Viyan Barakat ile konuşmuştu.

HALA YAŞADIKLARININ ETKİSİNDELER

Gazze'de bulundukları süreçte oturdukları binaları bombalanan, kuzenleri dahil birçok arkadaş ve komşularını kaybeden Barakat kardeşler halen yaşadıklarının etkisinde. Her ikisinin de gözleri kulakları halen orada yaşananlarda ve fırsat buldukça yakınlarıyla temas kurmaya çalışıp son durumu öğrenmeye çalışıyorlar.

"ÖLEN YAKINLARIMIZ İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ"

Haberin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sabah 10.17 sıralarında Yusuf Barakat'ı cep telefonundan arayarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun haberi okuduğunu belirten Barakat,  konuşmanın içeriğine dair şu iddiaları aktardı:

"Sayın Kılıçdaroğlu, öncelikle yakınlarımı kaybettiğim için başsağlığı dileklerini ileterek, Gazze'de yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.  Gazze'ye yapılanları bir katliam olarak niteleyerek, kadınların, çocukların, gençlerin öldürülmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti."

"CHP OLARAK FİLİSTİN'İN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ"

Kılıçdaroğlu'nun Gazze'deki olaylardan dolayı son derece üzgün olduklarını söylediğini kaydeden Barakat, Kılıçdaroğlu'nun Filistin'e karşı çok duyarlı olduklarını, barışın sağlanması için CHP olarak her zaman Filistin'in yanında durduklarını ve 'Biz Filistin'in haklı mücadelesinin bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla sonlanmasıyla diliyoruz" dediğini iddia etti.

FİLİSTİN HALKINA SELAMLARINI İLETMESİNİ İSTEDİ

Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Bu olayların bir an önce durmasını diliyorum bütün Filistin halkıma selamlarımı ilet" dediğini de belirten Barakat, kendisinin de Türkiye'de Hamas'a yakın kişilerden edindiği bir bilgiyi Kılıçdaroğlu'na aktardığını söyledi.

"HAMAS, KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR MESAJI GÖNDERMEK İSTİYOR"

Geçtiğimiz 7 Ekim'deki olayların ardından Gazze'ye başlayan saldırılar üzerine ilk tepki gösteren Türk liderin Kılıçdaroğlu olmasının Filistin kamuoyunda takdir topladığını belirten Barakat, şu iddiada bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun son olaylardan sonra Filistin'e ilk sahip çıkan liderlerden biri olması Hamas nezdinde CHP'ye karşı önyargıları biraz kırdı. Sayın Kılıçdaroğlu'na sempatiyle bakıyorlar. Hamas'ın kendisine bir teşekkür mesajı iletmek istediğini söyledim. Sayın Genel Başkan da gönderebileceklerini söyleyerek, CHP olarak Filistin'in haklı mücadelesini orada parti ayırt etmeden desteklediklerini kaydetti."

Barakat, Hamas'ın Kılıçdaroğlu'na teşekkür içerikli mesaj göndermek istediğini Türkiye'de Hamas'la bağlantılı olan Filistinlilerin kendisine ilettiğini de öne sürdü.

HABERİ OKUYUP, GÜRSEL TEKİN VASITASIYLA ARADI

Kılıçdaroğlu, Yusuf Barakat'a  eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin vasıtasıyla ulaştı.

Gürsel Tekin, Barakat'ın iki yıldan beri sığınmacılar ve Filistin konusundaki çalışmalarında kendisine gönüllü  danışmanlık yaptığını belirterek, "Yusuf, tam bir Atatürk hayranı. Türkiye geldikten sonra Atatürk'ü daha yakından tanımış ve hayran olmuş. İki kere nutuku okumuş. Hatta CHP'ye üye de olmak istedi ancak vatandaş olmadığından olamadı. Kendisinin Patronlar Dünyası'na verdiği röportajı okuyunca haberi sayın genel başkana gönderdim. Sayın Kılıçdaroğlu, haberi okuduktan sonra Yusuf ile görüşmek istediğini belirtince telefon numarasını vererek, Kılıçdaroğlu'nun da kendisini arayacağını belirttim" diyerek süreci özetledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.