banner16

Gazeteci Rauf Tamer hayatını kaybetti

Gazeteci Rauf Tamer, kalp krizi sonucu 86 yaşında hayatını kaybetti. 

20 Ekim 2023
Gazeteci Rauf Tamer hayatını kaybetti

Posta Gazetesi yazarı Rauf Tamer, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul Ulus'taki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Tamer, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TGC'den açıklama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü (2010) ve sürekli basın kartı sahibi Rauf Tamer, bugün hayatını kaybetti. TGC Yönetim Kurulu, Rauf Tamer’in ölümünün ardından baş sağlığı mesajı yayınladı. TGC’nin mesajı şöyle:

“Üyemiz Posta Gazetesi yazarı Rauf Tamer’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun yıllardır gazeteci ve yazar olarak görev yapan Rauf Tamer’in ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz.”

Rauf Tamer’in cenaze töreniyle ilgili bilgiler netleştiğinde paylaşılacak.

Rauf Tamer kimdir?

1937 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Rauf Tamer, Bursa Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

1959'da Cumhuriyet Gazetesi spor muhabirliğiyle meslek hayatına başlayan Tamer, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star'ın da aralarında bulunduğu pek çok gazetede görev yaptı.

Tamer, uzun yıllardır da Posta Gazetesi'nde gündemi değerlendirdiği yazılarıyla okurlarıyla buluşuyordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50